Az előző évben bevezetett intézkedés miszerint Dánia a Schengeni Kódex 23. és 25. pontja alapján ideiglenesen visszaállítja a Németország felöli határállomásain az országba belépni szándékozó személyek ellenőrzését, a Tanács 2016. november 11- én kiadott ajánlása szerint Dánia továbbra is fenntartja ennek szükségességét. 2016. november 12- től  - 2017. 02.12- ig a Dániai kompok, valamint a Németország felöli szárazföldi határszakasz teljes területén lehet számítani az országba belépni szándékozók ellenőrzésére. Az intézkedés értelmében csak az léphet be Dániába, aki rendelkezik az arra jogosító személyazonosító okmánnyal, vagy ennek hiányában akkor, ha a határon menekültügyi státuszért folyamodik. Minden ettől eltérő esetben a határon belépni szándékozót visszafordítják.

A Dánia felől Svédországba utazóknak is felhívjuk figyelmét, hogy Svédország a Malmőt Koppenhágával összekötő hídon (Öresund-híd) 2017.02.11- ig továbbra is fenntartja az ellenőrzést. 

Dánia Európa egyik legbiztonságosabb országa, ahol a turistaként tartózkodó külföldiekre nem leselkednek különös említést érdemlő közbiztonsági kockázatok. Ugyanakkor a kisebb vagyon elleni bűncselekmények (elsősorban zsebtolvajlás, utcai táskalopás) száma az utóbbi években enyhén emelkedő tendenciát mutat, ezért Koppenhága egyes zsúfolt városrészein (főpályaudvar és környéke, Tivoli, Christiania, repülőtér) célszerű fokozottan figyelni az úti okmányokra és egyéb értékekre.

Természeti katasztrófákkal kapcsolatos biztonsági kockázatokkal szintén nem kell számolni.

A 2015. február 14-i, három halálos áldozattal járó koppenhágai terrortámadást követően a dán hatóságok nem emelték meg a terrorkészültség szintjét az országban.