A tavalyi nagysikerű „UNESCO örökségünk” c. kiállítás után az ENSZ Világnapja alkalmából idén is megrendezésre került a koppenhágai városháza díszcsarnokában a K.U.K.S egyesület által szervezett Koppenhága szerte közismert kulturális rendezvény. Idén a hangsúlyt a rendezvényen bemutatkozó 33 ország gasztronómiája kapta.

A diplomáciai testületek megjelent képviseletének, valamint a dán meghívottak jelenlétében, ünnepélyes keretek között megnyílt teltházas kiállításon, Nagykövetségünk igyekezett ráirányítani a figyelmet a magyar édességkészítés több száz éves múltjára, a magyar cukrászati és kávéházi hagyományokra, desszertkülönlegességeinkre. A „Sweet Hungary” címet viselő bemutatkozásunkat a Szamos Cukrászda édességfelajánlással támogatta. A hagyományos magyar süteményekkel teli asztal népszerűségét jelzi, hogy pillanatok alatt elkapkodták a Nagykövetségünk dolgozói által készített süteményeket.

Az 1970-ben alapított K.U.K.S. külföldi civil szervezetek által alkotott kulturális társulás, amelynek fővédnöke Henrik koronaherceg. A rendezvényt a város kulturális alpolgármestere nyitotta meg.