A Kerekasztal Színház társulata Koppenhágába látogat!

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ Kelet-Közép-Európa első színházi nevelési társulata. Küldetésük olyan színházi előadások megvalósítása, amelyek interaktív módon vetnek fel – életkortól függetlenül mindenki számára érdekes – társadalmi és erkölcsi - kérdéseket. Előadásaik során a közönség nem egyszerűen nézője, hanem alkotó résztvevője a színházi eseménynek.

A Társulat két előadással is készül Koppenhágára!

1) Vitaszínház

  • Időpont: 2021.szeptember 29-én, 18 órától
  • Helyszín: Lundehusskolen, Lersø Parkallé 152, 2100 København

A ”Vitaszínház" kulturált és moderált formában teremt lehetőséget a résztvevőknek, hogy a legsúlyosabb társadalmi kérdésekről vitatkozzanak egymással. A vita során problémafelvető jeleneteket szemléltet a színházi társulat, amelyekkel kapcsolatban állást kell foglalniuk a résztvevőknek. A részvétel azon vendégek számára is élvezhető és izgalmas, akik nem kedvelik a nyilvános szereplést, mivel csupán azzal is kifejezhető a témával kapcsolatos vélemény, hogy a nézőtér mely részén foglalnak helyet.

Az előadást a Társulat 12-13 éves kortól ajánlja!  A belépés ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni a következő linken lehetséges: https://forms.gle/eKMYAx27aN4UfRWR8

2) Kéksziget

  • Időpont: 2021.szeptember 30, 19 órától
  • Helyszín: Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4, 2500 København

A szeptember 29-i Vitaszínházat követően, a meghírdetett ”Kéksziget” előadás, egy egyszerű, hétköznapi alaphelyzetet jelenít meg: egy szőnyeg az egyik szoba, a terem oszlopa melletti zug a másik. Kristóf mesél a leglelkesebben, Janka kíváncsian kérdez, Petra kissé izgágábban magyaráz, az anya, Gabi néha a kanapéról hátrafordulva közbeszól. Mindez minden sallang nélkül, természetesen – pont ettől olyan hihető az egész, mintha ott ülnénk a Kalmár-család nappalijában.

Egy család. Anya, két gyerek. Ja nem. Három. Tulajdonképpen négy. Meg valahol apa is van. Csak nem itt. “…de csak Julcsinak szólítanak. Petra (20), a felállóhajús nővérem csodabogárnak tart. Néha megérti mit üzenek a szememmel. Kristóf (27) a csúcsszuperhős bátyám. Ő bármire képes. Mindig mellettem van. Vagy legalábbis Janka (26), a csaja mellett, meg mellettem. Bírom őket. Mellettük szabad lehetek, és bömböltethetem a kedvenc zenéimet. Persze csak ha Erika mama (70), a nagymamám elmegy a piacra. Sajnos minden felhallatszik hozzá az emeletre. Anya (47) mindent tud. Szociológus és már felnevelt két gyereket. Apa (49) meg? Ha üvöltenék se hallana meg az óceánon túl. Lehet, hogy most először én is látom majd a tengert, mert a rajztanárnő beküldte a mesekönyvet, amit készítettem, egy pályázatra. Kiválasztottak. És most áll a bál…” Részlet Kalmár Júlia (13) “Az én családom” című fogalmazásából.

Az egész országot bejárt színi előadás generációs különbségek, kihívások és kommunikációs akadályok jellegzetes kérdésköreit járja körül, a közönség aktív bevonásával. Az ifjabb generációkat is várjuk sok szeretettel.  Az előadást a Társulat 12-13 éves kortól ajánlja!

A belépés ingyenes, ám előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehetséges: https://forms.gle/dDgHXhZ211gAgU5u5