„Örök tél” a Cinemateketben!

Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc eseményeinek 65. évfordulója alkalmából a Cinemateketben megtekinthető lesz a számos nemzetközi díjat elnyerő magyar történelmi dráma, az „Örök tél”.

A vetítés időpontja: 2021. október 22 (péntek), 15 óra 30

Helyszín: Gothersgade 55, 1123 Koppenhága

 

A vetítés alkalmából Magyarország Koppenhágai Nagykövetsége 50 darab belépőjegyet sorsol ki azok között, akik az alábbi kérdésünkre helyes választ küldenek be!

Az „Örök tél” című film főszerepében nyújtott alakításáért mely rangos nemzetközi díjat nyerte meg Gera Marina New York-ban, 2019 novemberében?

 

A válaszokat legkésőbb október 20. (szerda), 18 óráig a következő címre várjuk: filmklub.cph@mfa.gov.hu

A sorsolás nyertesei fejenként 2 db belépőjegyet nyernek! 

 

 

 

A filmről:

Az Örök tél története 1944 decemberében kezdődik, amikor szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket “egy kis munkára”, három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak. Ám a megszállóknak kegyetlen tervük van a nőkkel: marhavagonokban egy szovjet munkatáborba szállítják őket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. Irén itt találkozik egy Rajmund nevű férfival (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogyan lehet a poklot túlélni. Kettejük között különleges kapcsolat szövődik.

Beteljesülhet-e a lágerben született szerelem, ha mindkettejüket család várja otthon? Hazajutnak-e valaha? Mennyire maradhat ember valaki egy embertelen világban? Túl lehet-e élni a poklot, és ha igen, milyen áron? Ezeket a kérdéseket feszegeti Örök tél című történelmi drámájában a Félvilág és A berni követ alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró, akik – a GULÁG-GUPVI Emlékév támogatásával - a malenkij robot némaságra ítélt áldozatainak szeretnének méltó emléket állítani filmjükkel.