Hírek

Nagykövetségünk Heine Sveistrup Jensen leköszönő dániai tiszteletbeli főkonzulunkat köszöntötte

Nagykövetségünk 2024. február 20-án ünnepélyes állománygyűlés keretében köszöntötte  Heine Sveistrup Jensen leköszönő dániai tiszteletbeli főkonzulunkat, megköszönve az elmúlt közel negyedszázados (2000–2024) munkáját, fáradhatatlan tiszteletbeli konzuli, illetve az utóbbi években már tiszteletbeli főkonzuli tevékenységét.

Tovább

Karácsonyi Jazzation koncert Koppenhágában!

2023. december 14-én nagy érdeklődés mellett, Nagykövetségünk szervezésében került sor Magyarország méltán legnevesebb acappella jazz formációja, a Jazzation egész estés karácsonyi koncertjére a Koppenhága belvárosában található Drop Inn jazz bárban. A “Zöld az erdő” című karácsonyi repertoár – benne számos klasszikus karácsonyi dalfeldolgozás és jazz standard – rendkívül népszerűnek bizonyult: a fiatal tehetségekből álló formáció két órás, kizárólag hangszeres kíséret nélküli műsorát a közönség hosszas vastapssal ismerte el.

Tovább

A Jóreménység-sziget című film közönségtalálkozós dán premierje

2023. november 8-án teltházzal, nagyságrendileg 180 nézővel, a Dán Filmintézet által megrendezésre kerülő, közép- és kelet-európai filmeket bemutató „East by Southeast” filmfesztivál keretében került sor közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítésünkre, az író-rendező, részben magyar Ljasuk Dimitry részvételével. A Dán Filmintézet idén a Jóreménység-sziget című filmet is beválogatta a 10 legjobb, levetítendő alkotás közé. 

A vetítést és az azt követő közönségtalálkozót nagy érdeklődés övezte, számtalan pozitív visszajelzést kaptunk a résztvevő diplomáciai kör, valamint a helyi magyarság tagjaitól és a nézők közt nagy számban helyet foglaló dán érdeklődőktől is.

Tovább

Népzenei koncert és táncház Koppenhágában!

Koncerttel egybekötött táncházzal ünnepeltük az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóját a magyar Dűvő népzenei együttes és a Dán-Magyar Egyesület közreműködésével.

Tovább

Online filmvetítés november 3-án!

Szabó István "Zárójelentés" című, magyarul beszélő, angol felirattal is nézhető filmjének online megtekintésére volt lehetősége kedves követőinknek!

 

Tovább