Vincze Máté, a KIM közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára Jakab Gabriella nagykövet meghívására 2023. március 16-án Koppenhágába, március 17-én Aarhusba látogatott, ahol Jakab Gabriella nagykövet és dr. Mike Gyula konzul, kulturális diplomata társaságában – a közgyűjteményi digitalizálásról és a múzeumirányítás kihívásairól egyeztetett Helene Nordborg Kiær kulturális örökségért felelős irodavezetővel, megbeszélést folytatott Mads Kähler Holst-tal, az aarhusi Moesgaard Múzeum igazgatójával, valamint Heine Sveistrup Jensen leköszönő tiszteletbeli főkonzullal. 

Vincze Máté közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár március 16-án megbeszélést folytatott Helene Nordborg Kiærrel, a dán Kulturális Minisztérium kulturális örökségért felelős irodavezetőjével, akivel a két ország jó gyakorlatainak egymással való megosztásán túl a magyar-dán kulturális kapcsolatokban rejlő további lehetőségeket tekintették át. Mads Kähler Holst, a világhírű aarhusi Moesgaard régészeti és néprajzi múzeum igazgatója Vincze Máté helyettes államtitkárral folytatott kétoldalú megbeszélés keretében elmondta, hogy a tavaly novembertől idén augusztusig megtekinthető „Out of Chaos” című nagyszabású és rendkívül sikeres időszaki kiállításra több mint 200.000 vendéget várnak a nyár végéig, egyben köszönetét fejezte ki a magyar múzeumok professzionális szakemberei felé. A kiállítás a birodalmak felemelkedését és pusztulását mutatja be, nagy figyelmet szentelve a vikingek és a hunok kultúrájának. Ez utóbbit többek között a Magyar Nemzeti Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum és a debreceni Déri Múzeum által kölcsönzött gyűjteményekre alapozva. Különleges kulturális diplomáciai siker, hogy az egyébként régész végzettségű II. Margit dán királynő közel egy órát szentelt a magyar anyag megtekintésére a kiállítás novemberi megnyitóján, a múzeum szakemberei és Jakab Gabriella nagykövet értő kalauzolásával. Európa legrégebb óta hivatalban lévő uralkodója kiemelt érdeklődést mutatott a hun ékszerek és a nem mindennapi hun hercegi koponya iránt. 

Vincze Máté helyettes államtitkár végül Heine Sveistrup Jensen leköszönő tiszteletbeli főkonzul kíséretében látogatást tett a Szentendrei Skanzennel kiváló kapcsolatokat ápoló, aarhusi óvárosi szabadtéri múzeumban (Den Gamle By).