Helyszín: Valby Kulturhus, Valgårdsvej 4. 2500 Koppenhága

Dátum: 2019.05.30. 19:30 – 21:00 (kapunyitás 19:15)

Jegyfoglalás: IDE KATTINTVA 

 

Y Csoport: KÓDA – utóirat két hegedűre

Az Y-csoport Kóda című darabja igazi különlegességnek számít. Ennek oka, hogy nem pusztán egy színházi darab, de egyben szinte egy komolyzenei koncert is!

Ezt a pár sort Neked írom..Mintha le tudnám írni azt a sok mindent, amit akkor nem mondtam el Neked, amit nem mondhattam el Neked. Te pedig szépen odabiggyesztenéd a történetünkhöz, mint egy utolsó tételt, mint egy Kódát a zeneműhöz…

Mikor döntjük el a sorsunk, 6 évesen mikor először kezünkbe adják a hegedűt, 18 évesen mikor felvesznek a Zeneakadémiára, vagy 22 évesen mikor magára hagyjuk a barátnőnket a közös diplomakoncert előtt?

Szabad-e más sorsot választani, mint amire 16 évet áldoztunk fel az életünkből?

El tudunk-e engedni egy Barátot? Meg tudjuk-e érteni, ha ő másképp dönt? Ki tudjuk-e mondani Neki őszintén: “Azt akarom, hogy éld az életed, úgy ahogy Te akarod?”

Előadja: Bognár Anita és Móga Piroska

díszlettervező: Hankó János

Jelmez: Szűcs Petra

Zenei korrepetitor: Móga Éva

Művészeti munkatárs: Balogh Zsuzsanna

Rendező: Móga Piroska

 

A darab egyik szereplője Móga Piroska, akivel már a koppenhágai közönség is megismerkedhetett vásznon a Cinemateketben az Aglaja című film egyik főszereplőjeként. Az arca ismerős lehet a Viszkis, Záridő, Komoly Dolgok filmekből is, de a filmek és színház mellett számtalan sorozatban is játszott már a sokoldalú színésznő.

A darab másik szereplője Bognár Anita színésznő, akit leginkább a színpadról ismerhetnek azok, akik követik a magyar színházéletet. A fiatal színésznő 2009 óta áll színpadon.

 

Kellemes szórakozást kívánunk!

 

Magyarország Koppenhágai Nagykövetsége