Külügyminiszteri videókonferencia a közös kihívásokról 

Konstruktív eszmecserét folytatva vitatták meg az aktuális európai és globális méreteket öltő kérdéseket és kihívásokat videókonferencia keretében, Jeppe Kofod és Szijjártó Péter külügyminiszterek! Az értekezés során kiemelt hangsúlyt kapott a dán vállalatok magyar gazdaságban betöltött szerepe, és megerősítésre került, hogy a munkahelyteremtő beruházásokhoz továbbra is minden lehetséges segítséget megad a jövőben is a magyar kormány!

"Jeppe Kofod dán külügyminiszter kollégámmal videókonferencia keretében vitattuk meg a világjárvány lehetséges tanulságait. Egyetértettünk, hogy még egyszer nem fordulhat elő, hogy Európa stratégiai kérdésekben ilyen védtelen legyen. Magyarország és Dánia is hatékony és szigorú intézkedéseket hozott, melynek nyomán most már a korlátozások észszerű, fokozatos feloldása is napirendre kerülhet.

Beszéltünk a migráció kérdéséről is és egyetértettünk abban, hogy a koronavírus tovább növelheti a migrációs nyomást Európa irányába, amit meg kell akadályozni. Ezért az embercsempész hálózatokat fel kell számolni, a segítséget helybe kell vinni a nehéz helyzetben lévő országokba, valamint a menekült státuszról szóló döntéseket az Európai Unió határain kívül kell meghozni.

Végezetül kiemeltem kollégámnak a dán vállalatok magyar gazdaságban betöltött szerepét, akiknek a munkahelyteremtő beruházásaikhoz a magyar kormány a jövőben is megad minden lehetséges segítséget." /Szijjártó Péterhttps://www.facebook.com/szijjarto.peter.official/ /