Szeptember 28-án pénteken  kerül megrendezésre a GentofteNatten nevü eseménysorozat, amely keretében egy magyar vonatkozású zenei rendezvényre ezúton szeretnénk felhívni a figyelmüket.

2018. Szeptember 28. 20 óra 30 perckor a Messiás templomban (Hartmannsvej 46, 2920 Charlottenlund) - A belépés ingyenes.

"A népböl jöttél" Radmila Rajic ária- és dalestje, zongorán közremüködik Nørbæk Krisztina

Radmila Rajic, mezzoszoprán, operaénekes, tanulmányait Szarajevóban és Aarhusban végezte. Radmila a zenekritikusok elismerését különösen a szinházi zenés elöadásaival vívta ki, legutóbb az Alma Mahlerröl készült darabbal, amiben Kathrin Weisser-rel keltik életre Alma Mahler alakját és müvészetét. Nørbæk Krisztina, a Messiás templom orgonistája orgonamüvészi és egyházzenei diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zenemüvészeti Föiskolán és a Koppenhágai Királyi Konservatóriumban. 

A péntek esti koncerten klasszikus dalok és áriák hangoznak el, amelyek a népzenéböl, a népi hagyományokból merítenek ihletet.

A program központi eleme Bartók Béla 4 népdalfeldolgozása, amelyet Radmila eredeti (magyar) nyelven ad elö. Ezen kívül Dvorák, Gustav Mahler, Granados és Bizet müvei csendülnek fel.

Mindenkit szeretettel várnak az elöadók!